За два з половиною місяці співпраці в рамках другого етапу третього проєкту «Забезпечення євроінтеграційного курсу України шляхом збільшення обсягу експертно-інформаційної підтримки Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до ЄС» його фахівці опрацювали та надали експертну оцінку двадцяти чотирьох законопроєктів.

Серед законопроєктів — ті, що стосуються вдосконалення механізму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі; щодо удосконалення механізмів, спрямованих на запобігання та протидію тероризму; щодо захисту інтересів власників земельних часток, а також застосування адміністративної процедури у сфері земельних відносин та інші.

Проєкт «Забезпечення євроінтеграційного курсу України шляхом збільшення обсягу експертно-інформаційної підтримки Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до ЄС» спрямований на посилення інституційної спроможності секретаріату Комітету. Він здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» і реалізується ГО «Євроатлантичний курс».

За понад три роки співпраці з Комітетом фахівці проєкту опрацювали та надали висновки до майже двохсот законопроєктів. Під час аналізу законопроєктів експерти досліджували, чи відповідають запропоновані положення праву Європейського Союзу та зобов’язанням України за Угодою про асоціацію. Другий етап третього проєкту триватиме до вересня цього року.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.